Logo_met_tekst.jpg
header-2018-02.jpg
  • Home

Welkom op de website van Oratoriumkoor COV Assen

---------------

 

poster oratorio de noel uitgesteld

DOOR DE RECENTE ONTWIKKELINGEN M.B.T. DE CORONA MAATREGELEN IS HET CONCERT UITGESTELD.

Vrijdag 10 december voert de Oratoriumkoor COV Assen het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns (1835 – 1921) uit in de Jozefkerk te Assen. Het is een cantate-achtige compositie voor solisten, koor en orgel. Hij voltooide dit oratorium tien dagen voor de première op Kerstmis 1858. Camille Saint-Saëns was in die tijd werkzaam als organist in de beroemde kerk Madeleine in Parijs.

Het Oratoriumkoor zingt op 10 december het Oratorio de Noël van Saint Saëns, een prachtige uitvoering van het verhaal van Kerstmis. Het werk zal uitgevoerd worden door Kitty Bazalgette (sopraan), Marijke Beute (alt), Sophia Faltus (mezzosopraan), Michel Nonhebel (bariton) en Twan van der Wolde (tenor). De muzikale begeleiding op het Van Dam orgel is door Peter Cramer. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marion Bluthard.

Het stuk is gebaseerd op het kerstverhaal uit Lucas 2 aangevuld met teksten uit Johannes, Jesaja, Klaagliederen en Psalmen. Het is geen zoetsappig Kerstverhaal, soms donderend, soms dreigend, maar er zijn ook delen met de sfeer van volle aanbidding, van smachten, van jubelend en vol van belofte.

Het Oratoriumkoor COV Assen bestaat in 2022 negentig jaar. De uitvoering van Oratorio de Noël is voor het koor de aanloop naar een reeks concerten. Op het programma staan dan Lux Aeterna van Morten Lauridsen en muziek van Vivaldi, Haydn en Rossini.


Sinds de zomervakantie zijn we weer aan het repeteren, met diegenen die dat willen. En we maken nu plannen om in december weer een concert te kunnen geven. Uiteraard alleen als de Corona situatie dat toelaat.

 
Coronaproof repeteren                                      Foto: eigen foto, Coronaproof repeteren

Wij oefenen, normaal gesproken, op maandagavond in Podium Zuidhaege, (H.P Keunigzaal) van 19.40 tot 21.30 uur. U mag altijd een keer vrijblijvend komen kijken of meedoen. Nieuwe leden zijn welkom. Voor meer informatie hierover kijk op de op de bladzijde informatie.

Wij hopen in december 2021 weer een concert te kunnen geven.

Meer actuele informatie over het reilen en zeilen van Oratoriumkoor Assen is te vinden op onze Facebookpagina.

Oratoriumkoor Assen 2019 12k J. Bolderdijk                                                  Foto: J. Bolderdijk, concert in de Adventskerk in 2019