Peter Cramer 2019Peter Cramer

Peter Cramer (1959) studeerde de hoofdvakken orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen, alwaar hij in 1983 afstudeerde voor het diploma Uitvoerend Musicus-OrgeI bij Wim van Beek. In 1985 studeerde hij af voor Uitvoerend Musicus-Piano bij Gerben Makkes van der Deijl, waarbij hij tevens een onderscheiding ontving.
Hij voerde pianoconcerten uit van onder meer Brahms en Shostakovich.Hierna vervolgde hij zijn pianostudie in het buitenland.
Dankzij een beurs van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen studeerde hij van 1985 tot 1986 aan het Chopin-Conservatorium in Warschau bij Prof. Andrzej Stefanski waar hij Cum Laude afstudeerde.
Hij volgde verder nog lessen bij de pianisten Detlef Kraus, Pjotr Paleczny, Vladimir Tropp en de cellist Marien van Staalen.
Peter Cramer is actief als kamermusicus en als solist.
Meer dan twintig jaar vormde hij een duo met een cellist en gaf concerten in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Amerika en Egypte. Het duo verzorgde in 1994 de radio-première van de cellosonate (Clochers de Florence] van François Mollinger-van Eeden.
Ook met aanvullende musici voerde hij werken in grotere bezetting uit.
Kamermuziek-masterclasses volgde hij o.a. bij Alain Meunier aan het conservatorium -Cité de la Musique - in Parijs en JoeI Krosnick van het Juilliard Quartet.
Naast het werk als uitvoerend musicus is hij tevens werkzaam als pianodocent aan zowel de muziekschool als privé.